Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma rodzajami ciasta.Ciasto z budyniem i owocami, bardzo dobre.
ciasto kruche-Zmiksować margarynę z cukrem. Dodawać po 1 jajku, potem przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać.
Wyłożyć na blaszkę,25x42 z papierem.
masa budyniowa-Ugotować budyń i ostudzić,do letniego od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami na surowe ciasto.
Na budyniu poukładać, pokrojone jabłka i gruszki.Posypać szczyptą cynamonu.
biszkopt-Białka ubić z cukrem, potem żółtkami. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie wmieszać. Biszkopt rozsmarować po owocach.
Piec 50-60 min. w 175*.
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.(brak zdjęcia)
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53568
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14136
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166524
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53568
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14136
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166524
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 34
Składniki
ciasto kruche-Zmiksować margarynę z cukrem. Dodawać po 1 jajku, potem przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę,25x42 z papierem.
masa budyniowa-Ugotować budyń i ostudzić,do letniego od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami na surowe ciasto.
Na budyniu poukładać, pokrojone jabłka i gruszki.Posypać szczyptą cynamonu.
biszkopt-Białka ubić z cukrem, potem żółtkami. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie wmieszać. Biszkopt rozsmarować po owocach.
Piec 50-60 min. w 175*. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.(brak zdjęcia)
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 83
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 222