Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma rodzajami ciasta.Ciasto z budyniem i owocami, bardzo dobre.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11661
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5537
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13754
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 124
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4284
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11661
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5537
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13754
Składniki
ciasto kruche-Zmiksować margarynę z cukrem. Dodawać po 1 jajku, potem przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę,25x42 z papierem.
masa budyniowa-Ugotować budyń i ostudzić,do letniego od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami na surowe ciasto.
Na budyniu poukładać, pokrojone jabłka i gruszki.Posypać szczyptą cynamonu.
biszkopt-Białka ubić z cukrem, potem żółtkami. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie wmieszać. Biszkopt rozsmarować po owocach.
Piec 50-60 min. w 175*. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.(brak zdjęcia)