Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma rodzajami ciasta.Ciasto z budyniem i owocami, bardzo dobre.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13305
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5643
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12398
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1399
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13305
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5643
Składniki
ciasto kruche-Zmiksować margarynę z cukrem. Dodawać po 1 jajku, potem przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę,25x42 z papierem.
masa budyniowa-Ugotować budyń i ostudzić,do letniego od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami na surowe ciasto.
Na budyniu poukładać, pokrojone jabłka i gruszki.Posypać szczyptą cynamonu.
biszkopt-Białka ubić z cukrem, potem żółtkami. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie wmieszać. Biszkopt rozsmarować po owocach.
Piec 50-60 min. w 175*. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.(brak zdjęcia)