Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z dwoma rodzajami ciasta.Ciasto z budyniem i owocami, bardzo dobre.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424858
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424858
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10668
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336945
Składniki
ciasto kruche-Zmiksować margarynę z cukrem. Dodawać po 1 jajku, potem przesiać mąkę z proszkiem i wymieszać. Wyłożyć na blaszkę,25x42 z papierem.
masa budyniowa-Ugotować budyń i ostudzić,do letniego od czasu do czasu mieszając. Wyłożyć kupkami na surowe ciasto.
Na budyniu poukładać, pokrojone jabłka i gruszki.Posypać szczyptą cynamonu.
biszkopt-Białka ubić z cukrem, potem żółtkami. Przesiać mąkę z kakao i proszkiem, delikatnie wmieszać. Biszkopt rozsmarować po owocach.
Piec 50-60 min. w 175*. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia.Wylać na zimne ciasto i schłodzić.(brak zdjęcia)