Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto z jabłkami.
Jabłka kroimy na małe kawałki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja grzania to góra i doł. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie małym strumieniem dolewamy olej. Miksujemy krótko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłek, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy.
Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W moim przypadku to tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto pieczemy około 60 minut. ( przed wyjęciem z pieca sprawdzamy patyczkiem czy jest już upieczone)
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 86
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 38
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 119
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2173
To chyba najprostszy deser na świecie. Ciasto z serkiem mascarpone robi się n...
Odsłon: 86
Burrito, klasyk kuchni meksykańskiej. Chrupiąca tortiilla nadziana aromatyczn...
Odsłon: 38
Gołąbki bardzo u nas lubimy, więc co jakiś czas przyrządzam je, mimo, że są d...
Odsłon: 119
Polecam Wam naleśniki z pieczonymi jabłuszkami domowej roboty i cynamonem. Na...
Odsłon: 2173
Składniki
Jabłka kroimy na małe kawałki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja grzania to góra i doł. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie małym strumieniem dolewamy olej. Miksujemy krótko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłek, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W moim przypadku to tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto pieczemy około 60 minut. ( przed wyjęciem z pieca sprawdzamy patyczkiem czy jest już upieczone)
Przepisy Desery
Desery
Kolorowy sernik bez sera
Desery
Fale Dunaju
Desery
Proste ciasto z serkiem mascarpone bez pieczenia
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Kolorowy sernik bez sera
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 5
Fale Dunaju
Klasyczny wypiek, który nigdy się nie nudzi. Fale Dunaju to dwukolorowe ciast...
Odsłon: 88