Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne sezonowe ciasto z jabłkami.
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 133
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 195
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2280
Warzywna wariacja jest idealnym dodatkiem do śniadania lub kolacji , sprawdzi...
Odsłon: 133
Jest bardzo zdrową, smacznną, szybką do zrobienia i sycącą sałatką do obiadu,...
Odsłon: 195
Zapiekanka ze szparagami i kurczakiem może wydawać się pracochłonna. To jedna...
Odsłon: 2280
Składniki
Jabłka kroimy na małe kawałki. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni, funkcja grzania to góra i doł. Jaja ubijamy z cukrem na puszystą masę. Porcjami dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą oraz cynamonem. Miksujemy na najmniejszych obrotach. Następnie małym strumieniem dolewamy olej. Miksujemy krótko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy kawałki jabłek, orzechy i rodzynki. Wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. W moim przypadku to tortownica o średnicy 23 cm. Ciasto pieczemy około 60 minut. ( przed wyjęciem z pieca sprawdzamy patyczkiem czy jest już upieczone)
Przepisy Desery
Desery
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Desery
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Desery
Pulchne ciasto rabarbarowe
Desery
Murzynek z wiśniami z kompotu
Deserki z galaretki , serka homogenizowanego i bakalii
Proste, smaczne kolorowe deserki z galaretek . Galaretki połączone z serkiem...
Odsłon: 52
Muffiny z powidłami śliwkowymi
Dzisiaj do popołudniowej kawy polecam bardzo smaczne muffiny z powidłami śliw...
Odsłon: 42