Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wspomnienie lata zawarte w delikatnym ucieranym cieście z jeżynami.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1312
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5843
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18475
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1312
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5843
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8841
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18475
Składniki
Rozmrożone owoce odsączamy na sitku. Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Kolejno dodajemy jajka cały czas ucierając.
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczeni i dodajemy bezpośrednio do masy.
Dokładnie mieszamy i dodajemy mleko z sokiem z cytryny.
Mieszamy i dorzucamy do niego odsączone jeżyny.
Delikatnie mieszamy i wylewamy ciasto na blaszkę (u mnie 20x20cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 175'C przez około 60 minut. Upieczenie ciasta sprawdzamy patyczkiem.
Ciasto kiedy wystygnie obsypujemy cukrem pudrem. Smacznego !!!
;-D
;-)))