Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło delikatne jak puch,niebo dla podniebienia,serdecznie polecam:)
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 336
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65151
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1063
Przepis dnia
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 336
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65151
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 1063
Składniki
Na blaszce 24/36 cm wyłożonej folią aluminiową ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Serki przełożyć do miski,dodać cukier,skórkę z cytryny oraz sok. Śmietanki iubić na sztywno pod koniec dodać śmietan-fixy. Dać do serków i zmiksować. Obrane kiwi pokroić w plasterki. Na warstwę herbatników wyłożyć krem ,rozsmarować na wierzchu ułożyć kiwi i przykryć drugą warstwą herbatników. Powtórzyć czynność zostawiając krem na ostatnią warstwę . Ostatnia warstwa to sam krem bez kiwi przykryty tężejącą galaretką.
Ciasto dać do lodówki najlepiej na noc,wtedy herbatniki zmiękną ,a ciasto przejdzie aromatem kiwi.
Smacznego życzę!