Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto wyszło delikatne jak puch,niebo dla podniebienia,serdecznie polecam:)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 71
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 365
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4859
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 120
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 71
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 365
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4859
Składniki
Na blaszce 24/36 cm wyłożonej folią aluminiową ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Serki przełożyć do miski,dodać cukier,skórkę z cytryny oraz sok. Śmietanki iubić na sztywno pod koniec dodać śmietan-fixy. Dać do serków i zmiksować. Obrane kiwi pokroić w plasterki. Na warstwę herbatników wyłożyć krem ,rozsmarować na wierzchu ułożyć kiwi i przykryć drugą warstwą herbatników. Powtórzyć czynność zostawiając krem na ostatnią warstwę . Ostatnia warstwa to sam krem bez kiwi przykryty tężejącą galaretką.
Ciasto dać do lodówki najlepiej na noc,wtedy herbatniki zmiękną ,a ciasto przejdzie aromatem kiwi.
Smacznego życzę!