Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z makiem i brzoskwiniami jest wilgotne i bardzo smaczne.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2674
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1149
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2674
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1149
Składniki
Kruszonka: Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
Dodać żółtka, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy, szybko zarobić ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, włożyć do dużej blaszki, posypać pokruszonymi herbatnikami.
Gotową masę makową wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i skórką pomarańczową kandyzowaną.
Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Wierzch ciasta posypać kruszonką wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.