Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z makiem i brzoskwiniami jest wilgotne i bardzo smaczne.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1068
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1502
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1346
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1068
Składniki
Kruszonka: Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
Dodać żółtka, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy, szybko zarobić ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, włożyć do dużej blaszki, posypać pokruszonymi herbatnikami.
Gotową masę makową wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i skórką pomarańczową kandyzowaną.
Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Wierzch ciasta posypać kruszonką wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.