Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z makiem i brzoskwiniami jest wilgotne i bardzo smaczne.
Kruszonka:
Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki.
Ciasto:
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
Dodać żółtka, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy, szybko zarobić ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, włożyć do dużej blaszki, posypać pokruszonymi herbatnikami.
Gotową masę makową wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i skórką pomarańczową kandyzowaną.
Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Wierzch ciasta posypać kruszonką wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53563
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14127
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166521
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 30
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53563
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14127
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166521
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 30
Składniki
Kruszonka: Mąkę, cukier i masło rozcierać palcami do momentu powstania kruszonki. Ciasto: Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, posiekać z margaryną i smalcem.
Dodać żółtka, cukier puder, otartą skórkę z pomarańczy, szybko zarobić ciasto. Włożyć do woreczka foliowego, odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, włożyć do dużej blaszki, posypać pokruszonymi herbatnikami.
Gotową masę makową wymieszać z pokrojonym w kostkę jabłkiem i skórką pomarańczową kandyzowaną.
Wyłożyć na ciasto, posypać pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.
Wierzch ciasta posypać kruszonką wymieszaną z płatkami migdałowymi.
Blaszkę z ciastem włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 78
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 221