Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2564 Ocena: 19497
Dodano: 12.07.2018
Odsłon: 22945
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wykonanie ciasta:
Z podanych składników wyrabiamy ciasto. 1/3 ciasta zamrażamy, a 2/3 wykładamy na przygotowaną średnią blachę i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 20 minut.
Wykonanie masy:
Białka ubijamy, dodajemy cukier i cukier waniliowy i budynie. Wyrabiamy masę mikserem na małych obrotach, dodajemy olej i jeszcze chwile miksujemy na małych obrotach. Masę wlewamy na przestygnięty spód, układamy owoce, a na górę trzemy ciasto z zamrażarki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 30 minut. Po upieczeni posypujemy cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KORAL 13 lipca 2018Zgłoś do usunięcia
Pyszne lubię takie :)1 Kto głosował? | Odpowiedz