Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste i pyszne ciasto
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2999
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2999
Składniki
CIASTO: Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na 3 równe części. BEZA: Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym.
Każdy surowy placek smarować bezą i piec około 20 w tem. 180st.. Trzeba bardzo uważać przy wyjmowaniu placków z blachy, gdyż są bardzo kruche.
Krem: margarynę utrzeć z masą krówkową. Krem podzielić na 3 części i smarować nim placki-również na wierzchu. Wierzch ciasta posypać obficie płatkami migdałowymi.