Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto. Wychodzi po prostu super, a dodatkowo bardzo wilgotne. Osobiście najbardziej smakuje mi jeszcze ciepłe ;)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1604
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1659
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1437
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1451
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1604
Składniki
Rabarbar umyć, odciąć końcówki, obrać z włókien (dla lepszego efektu). Pokroić go w kosteczkę i posypać 4 łyżkami cukru- aż puści sok.
Jajka ubić z cukrem- 180 gr- na delikatna puszysta masę! Dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną masłem i obtoczoną bułką tartą.
Z rabarbaru odsączyć sok i posypać budyniem- wymieszać. Nadmiar płynu odlać i wyłożyć rabarbar na ciasto.
Na wierzch zetrzeć zmarznięte masło i posypać cukrem brązowym
Do nagrzanego piekarnika do 170 stopni włożyć ciasto i piec 40 min. Ja piekłam bez termoobiegu. Życzę smacznego!