Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciasto. Wychodzi po prostu super, a dodatkowo bardzo wilgotne. Osobiście najbardziej smakuje mi jeszcze ciepłe ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6573
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14291
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16331
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6573
Składniki
Rabarbar umyć, odciąć końcówki, obrać z włókien (dla lepszego efektu). Pokroić go w kosteczkę i posypać 4 łyżkami cukru- aż puści sok.
Jajka ubić z cukrem- 180 gr- na delikatna puszysta masę! Dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Wylać ciasto na blaszkę wysmarowaną masłem i obtoczoną bułką tartą.
Z rabarbaru odsączyć sok i posypać budyniem- wymieszać. Nadmiar płynu odlać i wyłożyć rabarbar na ciasto.
Na wierzch zetrzeć zmarznięte masło i posypać cukrem brązowym
Do nagrzanego piekarnika do 170 stopni włożyć ciasto i piec 40 min. Ja piekłam bez termoobiegu. Życzę smacznego!