Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znakomite połączenie kwaskowatego rabarbaru ze słodką bezą. Ciasto jest tak proste w przygotowaniu, że każdy laik jest w stanie je upiec bez problemu. Idealnie sprawdzi się jako deser dla gości, którzy przyszli wspólnie grillować.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 302
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1568
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 302
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 161
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 388
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1568
Składniki
Rabarbar umyj, osusz i obierz. Pokrój w kostkę.
Mąkę przesiej na stolnicę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Zimne masło zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Dodaj żółtka. Całość zagnieć.
Gotowe ciasto rozwałkuj i przełóż na blaszkę. Ponakłuwaj w kilku miejscach.
Na ciasto wyłóż rabarbar – postaraj się, aby był równomiernie rozłożony.
Przygotuj bezę. Białka zacznij ubijać ze szczyptą soli, następnie stopniowo wsypuj cukier. Miksuj do momentu, aż piana po obróceniu miski do góry dnem nie będzie spływać po ściankach.
Ubite białka wyłóż na rabarbar, wyrównaj z wierzchu. Całość piecz przez 50 minut w 170 stopniach Celsjusza
Ciasto podawaj posypane cukrem pudrem.