Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem i kruszonką - proty przepis
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10086
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 877
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 215
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10086
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 877
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 215
Składniki
Rabarbar pokroić w kostkę zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić do czasu przygotowania ciasta. (Gdy rabarbar puści sok należy go odlać przez położeniem rabarbaru na ciasto). Przygotować kruszonkę z podanych składników. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy trzepaczką. Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość bardzo krótko mieszamy. Masa nie musi być jednolita, ważne aby nie było widać suchej mąki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć rabarbar i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 35 minut. Smacznego!