Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem i kruszonką - proty przepis
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4278
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3103
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11224
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4278
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3103
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11224
Składniki
Rabarbar pokroić w kostkę zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić do czasu przygotowania ciasta. (Gdy rabarbar puści sok należy go odlać przez położeniem rabarbaru na ciasto). Przygotować kruszonkę z podanych składników. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy trzepaczką. Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość bardzo krótko mieszamy. Masa nie musi być jednolita, ważne aby nie było widać suchej mąki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć rabarbar i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 35 minut. Smacznego!