Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z rabarbarem i kruszonką - proty przepis
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 365
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 127
Z podanych składników wyszło 6 szt. Po upieczeniu ważą po 115 g. Można ciasto...
Odsłon: 365
"Baked Alaska" to deser, który charakteryzuje się lodami zapieczonymi pod bez...
Odsłon: 127
Składniki
Rabarbar pokroić w kostkę zasypać łyżką cukru, wymieszać i odstawić do czasu przygotowania ciasta. (Gdy rabarbar puści sok należy go odlać przez położeniem rabarbaru na ciasto). Przygotować kruszonkę z podanych składników. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wlewamy maślankę, dodajemy jajka, olej oraz cukier. Wszystko razem mieszamy trzepaczką. Przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i całość bardzo krótko mieszamy. Masa nie musi być jednolita, ważne aby nie było widać suchej mąki. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni. Gotową masę przelać na blaszkę ( u mnie wielkość 30x20) wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzch ułożyć rabarbar i kruszonkę. Pieczemy do suchego patyczka przez ok 35 minut. Smacznego!