Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką, które wychodzi miękkie i delikatnie wilgotne od owoców. Przygotowanie nie wymaga wielu składników i możesz użyć dowolnych sezonowych owoców. Możne je przygotować z samych białek, które często zostają z innych wypieków.
forma do pieczenia, mikser
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 919
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 187
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 919
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, w czasie ubijania dodawaj stopniowo cukier. Do ubitych białek dodaj żółtko, wanilie, wymieszaj. Zmniejsz obroty, zacznij dodawać na przemian mąkę z budyniem i masło. Na koniec delikatnie wszystko wymieszaj szpatułką. Przełóż do formy ( 26x26cm), wyrównaj. Na masie rozłóż połówki truskawek, posyp kruszonką. Wstaw do rozgrzanego piekarnika 180’C na 30 min. Jeżeli użyjesz mniejszej formy czas może się wydłużyć do 40-45 min.