Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie do wykonania, świetne na upalne dni, bo bardzo lekkie
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8728
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4694
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8728
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1288
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10346
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4694
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 772
Składniki
Oddzielić żółtka od białek. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać cukier, żółtka i sok z cytryny. Do masy dodać mąkę, proszek do pieczenia i mleko. Miksować przez ok. 3 minuty. Białka ubić na sztywno i delikatnie wymieszać z ciastem.
Ciasto rozsmarować na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Gęsto poukładać na wierzchu truskawki. Piec ok. 40-45 minut w temp. 170 st. C. Po wystygnięciu posypać cukrem pudrem. Smacznego! Czerwiec, 2010r.