Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto bez pieczenia, z truskawkowym musem
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 359
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2689
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 359
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 152
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2689
Składniki
KRUCHY SPÓD: Herbatniki wrzucamy do siatki, i kruszymy ubijakiem. Następnie przesypujemy do miski, dodajemy masło i zagniatamy ręką. Masę wsypujemy na blaszkę, mocno dociskamy do dna. Odstawiamy do lodówki na pół godziny. MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki miksujemy z wodą i pudrem. Galaretki zalewamy gorącą wodą - ma je zakryć, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Następnie wlewamy do musu i mieszamy. Odstawiamy do lodówki. CYTRYNOWA PIANKA: Jogurt miksujemy z pudrem. Galaretkę zalewamy odrobiną wrzątku, mieszamy do rozpuszczenia. Następnie łączymy z jogurtem - odstawiamy do lodówki. Na spód herbatnikowy wylewamy cytrynową piankę, gdy stężeje, wylewamy mus truskawkowy. Można posypać cukrem.