Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pulchne, aromatyczne i bardzo, bardzo smaczne. Przygotowanie błyskawiczne. Nieco czasu zabiera tyko pieczenie. Serdecznie polecam.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3992
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415644
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2648
Składniki
Keksówkę o wymiarach 32x11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Suszone śliwki drobno pokroić. W głębszym naczyniu zblendować twaróg z jajkami, cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Teraz już wystarczy wyrobić ciasto łyżką. Na koniec dodać jeszcze pokrojone śliwki. Masę przełożyć do keksówki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.