Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest pulchne, aromatyczne i bardzo, bardzo smaczne. Przygotowanie błyskawiczne. Nieco czasu zabiera tyko pieczenie. Serdecznie polecam.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10499
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424192
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10499
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336823
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4491
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424192
Składniki
Keksówkę o wymiarach 32x11 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Suszone śliwki drobno pokroić. W głębszym naczyniu zblendować twaróg z jajkami, cukrem, ekstraktem waniliowym i masłem na jednolitą masę. Do miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Teraz już wystarczy wyrobić ciasto łyżką. Na koniec dodać jeszcze pokrojone śliwki. Masę przełożyć do keksówki. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 50-55 minut. Sprawdzić patyczkiem czy ciasto się upiekło. Po upieczeniu i wystudzeniu polać lukrem utartym z cukru pudru i soku z cytryny.