Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaśne, soczyste owoce wspaniale pasują do słodkich wypieków. Połączenie słodyczy i orzeźwienia – pokażę Ci dzisiaj jak przygotować bardzo dobre ciasto z wiśniami.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2315
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18070
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2048
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2315
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18070
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2048
Składniki
Wsypujemy makę, proszek do pieczenia i cukier do jednej miski.Dodajemy masło, jajko i śmietanę. Zagniatamy ciasto.1/3 ciasta zawijamy w folię i odkładamy do zamrażalki.Pozostałym ciastem wykładamy dno tortownicy o średnicy 28 cm. Wydrylowane wiśnie i osączone mieszamy z mąką ziemniaczaną. Wykładamy na tortownicę. Schłodzone ciasto ścieramy na tarce na owoce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 45 minut.