Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo smaczne, proste i szybkie ciasto ze śliwkami. Ciasto często gości w moim domu. Najwyższy czas wykorzystać zapasy ostatni woreczek śliwek zamrożonych.
mikser, blaszka
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2725
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 259
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 558
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3649
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2725
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 216
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 259
Składniki
Masło lub margarynę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, cały czas miksując dodawać żółtka. Następnie mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy malano - jajecznej. Miksować do połączenia składników. Średniej wielkości blaszkę wysmarować i wysypać bułką tartą. Ciasto przelać do blaszki, lekko oprószyć mąką , na ciasto poukładać rozmrożone i odsączone na sitku śliwki skórką do dołu, posypać obficie kruszonką. Ciasto włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec od 40 - 50 minut. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem. Kruszonka; Bardzo miękkie masło dobrze wymieszać ( zagnieść ) z cukrem i mąką.