Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne ciasto jogurtowe z owocami. Oprószone cukrem pudrem smakuje rewelacyjnie. Za jego przygotowanie najlepiej zabrać się latem, kiedy mamy dostęp do świeżych, soczystych śliwek. Wypróbujcie ten przepis, będziecie do niego chętnie wracać.
tortownica o średnicy 26 cm
Śliwki w tym roku obrodziły jak nigdy wcześniej. Postanowiłam poszukać ciekaw...
Odsłon: 20513
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27920
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 29
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1022
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 35
Ciasto wręcz rozpływa się w ustach, jest wspaniałe robi się je łatwo i przyje...
Odsłon: 27920
Szybka, prosta w wykonaniu , smaczna, zdrowa, grillowana przystawka np. na ko...
Odsłon: 29
Pyszne, chrupiące ciasteczka idealne do popołudniowej kawki oraz na różne oka...
Odsłon: 1022
Węgierska ostra pasta paprykowa to jeden z moich ulubionych dodatków do mięs....
Odsłon: 35
Składniki
WAŻNE: wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Produkty znajdujące się w lodówce najlepiej wyciągnąć dwie godziny przed rozpoczęciem pracy w kuchni.
Śliwki myjemy, kroimy na pół i usuwamy pestki. Umyte owoce układamy na talerzu wyścielonym ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się nadmiaru wody. Następnie śliwki obtaczamy z mące.
Do miski wbijamy białka i ubijamy na puszystą pianę. Następnie dodajemy partiami cukier i cukier waniliowy. Pod koniec ubijania dodajemy żółtka i miksujemy przez chwile do połączenia składników.
Do masy jajecznej dodajemy olej i jogurt naturalny. Składniki mieszamy. Na koniec dodajemy partiami przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Ciasto dokładnie mieszamy, aby pozbyć się wszystkich grudek.
Tortownicę (o średnicy 26 cm) wyścielamy papierem do pieczenia. Do blaszki przelewamy surowe ciasto. Powierzchnię wyrównujemy. Śliwki układamy równomiernie, jedną obok drugiej skórką skierowaną do dołu.
Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Pieczemy do suchego patyczka.
Przed podaniem ciasto ze śliwkami dekorujemy cukrem pudrem. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Ciasto na Walentynki
Desery
Dukaty anyżowo-pomarańczowe - Dukaty Sambuca
Desery
Ciastka kokosanki " Tygryski "
Ciasto na Walentynki
Ciasto walentynkowe serduszko to delikatne połączenie smaków: biszkoptu kakao...
Odsłon: 30
Ciasto na Walentynki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 1395