Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na stół świąteczny.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 201
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 121
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4201
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 201
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 121
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4201
Składniki
Przygotowanie: Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, olej i proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Następnie dodać dobrze ubitą pianę z białek i starannie wymieszać łyżką. Podzielić ciasto na połowę, z jednej połówki odciąć 1/3 ciasta. Do największej porcji ciasta dodać mak i dokładnie wymieszać. Drugą (średnią) wymieszać z kakao a najmniejszą z łyżką kisielu cytrynowego. Formę posmarować tłuszczem i posypać makiem.
Najpierw przełożyć do niej ciasto z makiem, na środku trochę jej rozgarnąć i w zrobione miejsce wyłożyć ciasto z kakao. Także na nim na środku zrobić miejsce na ciasto z kisielem.
Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.