Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto na stół świąteczny.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3717
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2050
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5462
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5502
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3717
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2050
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5462
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5502
Składniki
Przygotowanie: Masło lub margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, olej i proszek do pieczenia wymieszany z mąką. Następnie dodać dobrze ubitą pianę z białek i starannie wymieszać łyżką. Podzielić ciasto na połowę, z jednej połówki odciąć 1/3 ciasta. Do największej porcji ciasta dodać mak i dokładnie wymieszać. Drugą (średnią) wymieszać z kakao a najmniejszą z łyżką kisielu cytrynowego. Formę posmarować tłuszczem i posypać makiem.
Najpierw przełożyć do niej ciasto z makiem, na środku trochę jej rozgarnąć i w zrobione miejsce wyłożyć ciasto z kakao. Także na nim na środku zrobić miejsce na ciasto z kisielem.
Ciasto wstawić do piekarnika i piec około 50 minut w temperaturze 180-190 stopni.
Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.