Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6873
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 312
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3437
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 294
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6873
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 312
Składniki
Mieszamy 20 gram mąki z wodą, żeby nie było grudek. Stawiamy na ogień do odparowania wody i powstania kleiku. Zostawiamy do wystudzenia. Jest to zasmażka tangzhong.
Do misy dodajemy mąkę, jajka, masło, mleko, zasmażkę, cukier. Miksujemy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa to połączenie miękkiego masła, cukru oraz cynamonu. Łączymy je razem mieszając na gładką masę. Wykładamy na rozwałkowane ciasto i zawijamy w roladę. Cynamonki kroimy na małe bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C ok 30-35 minut.