Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5038
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419386
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5038
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419386
Składniki
Mieszamy 20 gram mąki z wodą, żeby nie było grudek. Stawiamy na ogień do odparowania wody i powstania kleiku. Zostawiamy do wystudzenia. Jest to zasmażka tangzhong.
Do misy dodajemy mąkę, jajka, masło, mleko, zasmażkę, cukier. Miksujemy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa to połączenie miękkiego masła, cukru oraz cynamonu. Łączymy je razem mieszając na gładką masę. Wykładamy na rozwałkowane ciasto i zawijamy w roladę. Cynamonki kroimy na małe bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C ok 30-35 minut.