Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5376
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2491
Składniki
Mieszamy 20 gram mąki z wodą, żeby nie było grudek. Stawiamy na ogień do odparowania wody i powstania kleiku. Zostawiamy do wystudzenia. Jest to zasmażka tangzhong.
Do misy dodajemy mąkę, jajka, masło, mleko, zasmażkę, cukier. Miksujemy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa to połączenie miękkiego masła, cukru oraz cynamonu. Łączymy je razem mieszając na gładką masę. Wykładamy na rozwałkowane ciasto i zawijamy w roladę. Cynamonki kroimy na małe bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C ok 30-35 minut.