Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 156
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1937
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 497
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15731
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 156
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1937
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 497
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15731
Składniki
Mieszamy 20 gram mąki z wodą, żeby nie było grudek. Stawiamy na ogień do odparowania wody i powstania kleiku. Zostawiamy do wystudzenia. Jest to zasmażka tangzhong.
Do misy dodajemy mąkę, jajka, masło, mleko, zasmażkę, cukier. Miksujemy. Odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Masa to połączenie miękkiego masła, cukru oraz cynamonu. Łączymy je razem mieszając na gładką masę. Wykładamy na rozwałkowane ciasto i zawijamy w roladę. Cynamonki kroimy na małe bułeczki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 C ok 30-35 minut.