Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na intensywnie czekoladowe, wilgotne i smakowite ciasto brownie z cynamonową nutą. Każdy kawałek tego ciasta rozpieści nasze kubki smakowe niesamowitym smakiem czekolady i aromatem cynamonu. Przepis w mniej klasycznej wersji, ale ta kombinacja smakuje mi najbardziej :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2907
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 971
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1103
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2839
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2907
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 971
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1103
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 273
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2839
Składniki
Kawałki masła i gorzkiej czekolady przekładamy do metalowej miski i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Następnie dodajemy olej, mieszamy dla dobrego połączenia składników i studzimy zawartość.
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier trzcinowy, szczyptę soli i za pomocą miksera łączymy składniki.
Do ubitych jajek i cukru dodajemy ostudzone masło, olej oraz czekoladę i ponownie miksujemy. Na koniec do powstałej masy przesiewamy mąkę, dodajemy kakao, cynamon i dokładnie mieszamy.
Gotową masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut.
Ciasto po upieczeniu studzimy i dajemy mu chwilę "odpocząć". Po całkowitym ostudzeniu możemy pokroić nasze cynamonowe brownie z wilgotnym wnętrzem i kruchym wierzchem. * wierzch ciasta może popękać, ale jest to normalne przy pieczeniu brownie
Życzę smacznego! :)