Do góry

Desery Przepis na:

Cynamonowe palmiery

Cynamonowe palmiery

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2240

Dodano:

Odsłon: 3166

Błyskawiczne w wykonaniu, chrupiące ciasteczka, przy pieczeniu których kuchnia pięknie pachnie cynamonem. To deser idealny na jesienne i zimowe wieczory.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 1 opakowanie
  • Cukier - 5 łyżek
  • Cynamon - 1 łyżka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cynamon wymieszać z cukrem w miseczce. Ciasto francuskie rozłożyć, posypać na całej szerokości częścią mieszanki cynamonowej i lekko przyklepać.

  2. Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.

  3. Wierzch ciasta posypać mieszanką.

  4. Następnie złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Tym razem posypać tylko jedną połowę ciasta mieszanką.

  5. Złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.

  6. Pokroić powstały rulon na plastry szerokości ok. 1 cm i ułożyć je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

  7. Piec palmiery w temperaturze 180 st. C przez ok. 15-20 minut, przewracając je na drugą stronę mniej więcej w połowie pieczenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (19)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń