Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne w wykonaniu, chrupiące ciasteczka, przy pieczeniu których kuchnia pięknie pachnie cynamonem. To deser idealny na jesienne i zimowe wieczory.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117995
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117995
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8370
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2084
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1527
Składniki
Cynamon wymieszać z cukrem w miseczce. Ciasto francuskie rozłożyć, posypać na całej szerokości częścią mieszanki cynamonowej i lekko przyklepać.
Złożyć krótsze brzegi ciasta tak, by spotkały się w środku i lekko docisnąć.
Wierzch ciasta posypać mieszanką.
Następnie złożyć ciasto w podobny sposób jak poprzednio, tj. tak, by brzegi spotkały się w środku. Tym razem posypać tylko jedną połowę ciasta mieszanką.
Złożyć ciasto na pół wzdłuż dłuższego brzegu.
Pokroić powstały rulon na plastry szerokości ok. 1 cm i ułożyć je w odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec palmiery w temperaturze 180 st. C przez ok. 15-20 minut, przewracając je na drugą stronę mniej więcej w połowie pieczenia.