Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciacho. :) Doskonałe do herbaty.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 117
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2789
Składniki
Roztopić masło, przestudzić. Jajka roztrzepać z cukrem i skórką startą z całej cytryny. Miksować ten kogel-mogel ok 5 minut. Dodać masło i mąkę przesianą z proszkiem (ciasto będzie bardziej puszyste). Szybciutko przelać do formy. Piec ok 25 min w 170 st.
Lukier: cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny, tak aby uzyskać dość gęstą ale lejącą masę, ozdobić przestudzone ciasto.