Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciacho. :) Doskonałe do herbaty.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Roztopić masło, przestudzić. Jajka roztrzepać z cukrem i skórką startą z całej cytryny. Miksować ten kogel-mogel ok 5 minut. Dodać masło i mąkę przesianą z proszkiem (ciasto będzie bardziej puszyste). Szybciutko przelać do formy. Piec ok 25 min w 170 st.
Lukier: cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny, tak aby uzyskać dość gęstą ale lejącą masę, ozdobić przestudzone ciasto.