Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciacho. :) Doskonałe do herbaty.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 158
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 256
Składniki
Roztopić masło, przestudzić. Jajka roztrzepać z cukrem i skórką startą z całej cytryny. Miksować ten kogel-mogel ok 5 minut. Dodać masło i mąkę przesianą z proszkiem (ciasto będzie bardziej puszyste). Szybciutko przelać do formy. Piec ok 25 min w 170 st.
Lukier: cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny, tak aby uzyskać dość gęstą ale lejącą masę, ozdobić przestudzone ciasto.