Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie ciacho. :) Doskonałe do herbaty.
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 460
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1170
Rozpływające się w ustach kremowe bakłażany. Odpowiednio przygotowane nie zas...
Odsłon: 311
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 1438
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 460
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 1170
Składniki
Roztopić masło, przestudzić. Jajka roztrzepać z cukrem i skórką startą z całej cytryny. Miksować ten kogel-mogel ok 5 minut. Dodać masło i mąkę przesianą z proszkiem (ciasto będzie bardziej puszyste). Szybciutko przelać do formy. Piec ok 25 min w 170 st.
Lukier: cukier puder rozmieszać z sokiem z cytryny, tak aby uzyskać dość gęstą ale lejącą masę, ozdobić przestudzone ciasto.