Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 21
Dodano: 10.02.2011
Odsłon: 2600
> 6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Na spód blachy układamy herbatniki.
MASA CYTRYNOWA: 2 szkl. wody zagotować w garnku z cukrem i sokiem z cytryny. Wlać budyń rozrobiony w 0,5 szkl. wody. Zagotować. Zestawić z ognia. Wsypać galaretkę cytrynową i zmiksować bydyń z galaraetką. Odstawić do wystudzenia. W osobnym naczyniu zmiksować margarynę aby zrobiła się miękka i dołożyć jeszcze letni budyń i zmiksować. Wylać na herbatniki.
Śnieżki ubić na mleku. W 0,5 szkl. wody rozrobić galaretkę i ostudzić. zimną wlać do znieżki i zmiksować na puszystą mase. Wylać na masę cytrynową.
Na wierzch rozrobić dwie gal. i wlać na śnieżke
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

bwwz 21 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Przepis na 5, bardzo smaczne, proste i tanie0 Kto głosował? | Odpowiedz

Milena715 12 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Tylko że u mnie bardziej sprawdzają się ciastka0 Kto głosował? | Odpowiedz

Milena715 12 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Galaretka rozpuści się w budyniu i to ona daje mu później konsystencję pianki.na taka normalną dużą blachę.a w prawdziwym przepisie to zamiast ciastek powinien być biszkopt0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 12 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
czy galaretka rozpuści się w tym gęstym budyniu? Na jaką blaszkę ta proporcja? Myślę,że mogłoby być to ciasto na biszkopcie. Przepis fajny,dodaję do ulubionych!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Milena715 11 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Naprawdę polecam.jak będę miala zdjęcie to wstawie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 10 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Oj! Chętnie bym spróbowała!)0 Kto głosował? | Odpowiedz