Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowa babka gruszkowo - jabłkowa

Czekoladowa babka gruszkowo - jabłkowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 106 Ocena: 729

Dodano:

Odsłon: 703

Pyszna babka z bakaliami.

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladowa babka gruszkowo - jabłkowa

Przygotowanie

  1. Pistacje i orzeszki piniowe uprażyć na suchej patelni.

  2. Do miski wbić jajka.

  3. Dodać brązowy cukier.

  4. Zmiksować dokładnie na jednolitą masę.

  5. Do osobnej miski dać mąkę, proszek do pieczenia, kakao, cynamon.

  6. Dokładnie wymieszać suche składniki.

  7. Następnie dodać suche składniki do masy jajecznej i dokładnie zmiksować, później wlać olej z pestek winogron i też dokładnie zmiksować.

  8. Pokroić gruszki w dość grubą kostkę i dodać do masy, wymieszać łyżką drewnianą.

  9. Jabłko też pokroić w dość grubą kostkę i dodać do masy.

  10. Dodać suszoną żurawinę.

  11. Dodać łyżeczkę mielonego kardamonu.

  12. Dodać pokrojoną na drobno gorzką czekoladę.

  13. Dodać także pokrojone na drobno uprażone pistacje i orzeszki piniowe.

  14. Całą wymieszaną dokładnie masę wlać do formy silikonowej i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni C, piec około 60 minut.

  15. Po upieczeniu sprawdzić patyczkiem i po ostygnięciu oraz wyjęciu z formy oprószyć cukrem pudrem

  16. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń