Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiśnie i czekolada tworzą zgrany duet. Dziś zapraszam na ich połączenie w muffinkowej odsłonie. Skoro muffinki to na pewno praca pójdzie nam szybko i łatwo:). Można użyć mrożonych wiśni.
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2639
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 277
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9554
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Prosta sałatka, która sprawdzi się jako śnaidanie z dodatkiem grzanki, jako p...
Odsłon: 2639
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 277
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9554
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1013
Składniki
W jednej misce mieszamy ze sobą mąkę, kakao, sodę, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. W drugiej misce mieszamy rozpuszczone i przestudzone masło, jogurt i jajka.
Składniki mokre przelewamy do składników suchych, mieszamy krótko, tylko do połączenia składników (jeśli ciasto będzie zbyt gęste dodajemy jeszcze 2 łyżki jogurtu). Do ciasta dodajemy posiekaną drobno czekoladę i wiśnie. Mieszamy krótko.
Muffinki wykładam do foremek na ich 3/4 wysokości. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25-30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy wiśniami.