Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie czekoladowe, proste w przygotowaniu, mocno czekoladowe, ale nie za słodkie. Czekoladowe groszki można zastąpić samą startą czekoladą.
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 192
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2979
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1048
Ten przepis to pomysł na szybką i łatwą do przygotowania domową wędlinę. Mięs...
Odsłon: 192
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 2979
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 1048
Składniki
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą (około 1/4 łyżeczki) soli.
Mąkę wymieszać z sodą oczyszczoną oraz szczyptą (około 1/4 łyżeczki) soli.
Masło roztopić w rondlu o grubym dnie (nie przypalić) i jeszcze gorące utrzeć mikserem w misce razem z kakao. Do gładkiej masy powoli wmiksować cukier oraz maślankę. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas miksując.
Masło roztopić w rondlu o grubym dnie (nie przypalić) i jeszcze gorące utrzeć mikserem w misce razem z kakao. Do gładkiej masy powoli wmiksować cukier oraz maślankę. Stopniowo dodawać mąkę, cały czas miksując.
Do gładkiego ciasta wmieszać groszki i starte wiorki czekoladowe. Na blachę do pieczenia wyłożoną papierem nakładać ciasto. Jest ono dość kleiste i bardzo gęste, więc nakładałam je łyżką do lodow, zanurzając ją co jakiś czas na sekundę we wrzątku. Pomiędzy ciastkami zostawiać spore odstępy.
Piec w temperaturze 180stC przez około 12 minut. Wyjąć z piekarnika, przestudzić najpierw nie zdejmując z blachy, a następnie kiedy trochę stwardnieją, wystudzić zupełnie na kratce.