Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z ciastkami oreo
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1662
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2881
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1662
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7384
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2881
Składniki
W jednej misce wymieszać mąkę, kakao oraz sodę. W drugiej wymieszać trzepaczką cukier z maślanką, olejem i jajkami. Do mokrych składników wsypać suche w dwóch pariach i wymieszać trzepaczką. Dodać połowę pokrojonej drobno czekoladę i chwilę wymieszać. Ciasto przelać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierch ułożyć ciasteczka oreo i pozostałą pokruszoną czekolad. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni. Pieczemy na funkcji góra dół bez termoobiegu ok. 30 minut lub do tzw. suchego patyczka. Gotowe posypać cukrem pudrem po przestudzeniu. Smacznego!