Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kakaowy biszkopt z masą śmietanową z czekoladą oraz galaretką z gruszkami. Ciasto proste a jakie dobre :)
Biszkopt kakaowy: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy po trochu cukier i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Studzimy.
Masa czekoladowa: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone oraz startą na dużych oczkach czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia masy.
Galaretka: Obie galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzątku. Z gruszek usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Gruszki wrzucamy do tężejącej galaretki i wlewamy na masę śmietanową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :)
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 698
Domowy dżem wiśniowy dzięki dodatkowi świeżego imbiru nabiera dodatkowej świe...
Odsłon: 69
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 370
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 5265
Chrupiące plastry ogórków w sosie keczupowym pasują do domowych hamburgerów,...
Odsłon: 698
Domowy dżem wiśniowy dzięki dodatkowi świeżego imbiru nabiera dodatkowej świe...
Odsłon: 69
Pyszna propozycja taniego dania obiadowego z resztek mięsa pozostałych z nied...
Odsłon: 370
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 5265
Składniki
Biszkopt kakaowy: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno. Dodajemy po trochu cukier i dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy po jednym żółtku nie przerywając miksowania. Na koniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na blaszkę 20x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach ok. 30 minut. Studzimy.
Masa czekoladowa: śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dodajemy serek mascarpone oraz startą na dużych oczkach czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy i wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia masy.
Galaretka: Obie galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklankach wrzątku. Z gruszek usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Gruszki wrzucamy do tężejącej galaretki i wlewamy na masę śmietanową. Wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. Smacznego :)
Przepisy Desery
Desery
Podgrzybki ciasteczkowe
Desery
Ekstremalnie jagodowy sernik na zimno
Desery
MALINOWA CHMURKA
Desery
Ciasteczka ryżowe
Podgrzybki ciasteczkowe
Te ciasteczka zaskoczą wyglądem i smakiem domowników jak i gości. Są bardzo...
Odsłon: 15
Ekstremalnie jagodowy sernik na zimno
Dzisiaj propozycja pysznego i mocno jagodowego deseru. Ten smaczny sernik na...
Odsłon: 117