Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis bez pieczenia. Pomimo łatwości w przygotowaniu smakuje wyjątkowo wykwintnie :)
Truskawki zmiksować (nie słodzić) i zalać wystudzoną galaretką.
Rozrobić zelatynę: opakowanie 2,5l. na szklankę wody. Gdy żelatyna stygnie roztopić czekoladę, ubić smietankę.
Dodać do niej cukier, kako ( ja dałam 2 czubate łyżkii), oraz rozpuszczone czekolady.
Żelatyne dodac: pół do truskawek i pół do masy.
Na spodzie blachy ułożyć herbatniczki i wylać masę ze śmietanki i czekolady. Truskawki i spód ciasta wstawić do lodówki. Pianka zsiądzie sie szybko, ale truskawki potrzebują wiecej czasu. Ja żeby przyspieszyć wylewam na zsiadłą masę cieiutką warstę truskawek kilka razy poneważ taka warstewka szybko się ścina.
Ciasto jednak i tak najlepiej zrobić na noc :)
Zamiast truskawek doskonale smakuje z malinami lub wiśniami.
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 139
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 39
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 195
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 47
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 139
Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami pyszną karkówką pieczoną w soli, bez pr...
Odsłon: 94
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 39
Szybkie i smaczne ciasto z miętą i czekoladą lekko orzeźwiające i pachnące mi...
Odsłon: 195
Tortilla z falafelem to danie kuchni arabskiej, które możesz przygotować w pr...
Odsłon: 47
Składniki
Truskawki zmiksować (nie słodzić) i zalać wystudzoną galaretką. Rozrobić zelatynę: opakowanie 2,5l. na szklankę wody. Gdy żelatyna stygnie roztopić czekoladę, ubić smietankę. Dodać do niej cukier, kako ( ja dałam 2 czubate łyżkii), oraz rozpuszczone czekolady. Żelatyne dodac: pół do truskawek i pół do masy. Na spodzie blachy ułożyć herbatniczki i wylać masę ze śmietanki i czekolady. Truskawki i spód ciasta wstawić do lodówki. Pianka zsiądzie sie szybko, ale truskawki potrzebują wiecej czasu. Ja żeby przyspieszyć wylewam na zsiadłą masę cieiutką warstę truskawek kilka razy poneważ taka warstewka szybko się ścina. Ciasto jednak i tak najlepiej zrobić na noc :) Zamiast truskawek doskonale smakuje z malinami lub wiśniami.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto parzone
Desery
Bananoffee z płatkami owsianymi
Desery
Ciasto miętowo czekoladowe
Desery
Placuszki serowe z patelni według Ewy Wachowicz
Ciasto parzone
Ciasto parzone to ciasto znane z takich przysmaków, jak ptysie, karpatka czy...
Odsłon: 90
Bananoffee z płatkami owsianymi
Deser inspirowany Bananoffee pie. Banany, mleko skondensowane, bita śmietana...
Odsłon: 139