Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis bez pieczenia. Pomimo łatwości w przygotowaniu smakuje wyjątkowo wykwintnie :)
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10662
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3305
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10662
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3305
Składniki
Truskawki zmiksować (nie słodzić) i zalać wystudzoną galaretką. Rozrobić zelatynę: opakowanie 2,5l. na szklankę wody. Gdy żelatyna stygnie roztopić czekoladę, ubić smietankę. Dodać do niej cukier, kako ( ja dałam 2 czubate łyżkii), oraz rozpuszczone czekolady. Żelatyne dodac: pół do truskawek i pół do masy. Na spodzie blachy ułożyć herbatniczki i wylać masę ze śmietanki i czekolady. Truskawki i spód ciasta wstawić do lodówki. Pianka zsiądzie sie szybko, ale truskawki potrzebują wiecej czasu. Ja żeby przyspieszyć wylewam na zsiadłą masę cieiutką warstę truskawek kilka razy poneważ taka warstewka szybko się ścina. Ciasto jednak i tak najlepiej zrobić na noc :) Zamiast truskawek doskonale smakuje z malinami lub wiśniami.