Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis bez pieczenia. Pomimo łatwości w przygotowaniu smakuje wyjątkowo wykwintnie :)
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3365
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 125
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3365
Bakłażan w panierce z płatków kukurydzianych too świetny sposób na bakłażana,...
Odsłon: 54
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 144
Składniki
Truskawki zmiksować (nie słodzić) i zalać wystudzoną galaretką. Rozrobić zelatynę: opakowanie 2,5l. na szklankę wody. Gdy żelatyna stygnie roztopić czekoladę, ubić smietankę. Dodać do niej cukier, kako ( ja dałam 2 czubate łyżkii), oraz rozpuszczone czekolady. Żelatyne dodac: pół do truskawek i pół do masy. Na spodzie blachy ułożyć herbatniczki i wylać masę ze śmietanki i czekolady. Truskawki i spód ciasta wstawić do lodówki. Pianka zsiądzie sie szybko, ale truskawki potrzebują wiecej czasu. Ja żeby przyspieszyć wylewam na zsiadłą masę cieiutką warstę truskawek kilka razy poneważ taka warstewka szybko się ścina. Ciasto jednak i tak najlepiej zrobić na noc :) Zamiast truskawek doskonale smakuje z malinami lub wiśniami.