Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosty przepis bez pieczenia. Pomimo łatwości w przygotowaniu smakuje wyjątkowo wykwintnie :)
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1129
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 137
Kurczak tikka masala to znane i lubiane danie kuchni azjatyckiej. Mięso podan...
Odsłon: 1610
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1129
Delikatny schab w aromatycznym sosie , idealny na obiad.
Odsłon: 137
Składniki
Truskawki zmiksować (nie słodzić) i zalać wystudzoną galaretką. Rozrobić zelatynę: opakowanie 2,5l. na szklankę wody. Gdy żelatyna stygnie roztopić czekoladę, ubić smietankę. Dodać do niej cukier, kako ( ja dałam 2 czubate łyżkii), oraz rozpuszczone czekolady. Żelatyne dodac: pół do truskawek i pół do masy. Na spodzie blachy ułożyć herbatniczki i wylać masę ze śmietanki i czekolady. Truskawki i spód ciasta wstawić do lodówki. Pianka zsiądzie sie szybko, ale truskawki potrzebują wiecej czasu. Ja żeby przyspieszyć wylewam na zsiadłą masę cieiutką warstę truskawek kilka razy poneważ taka warstewka szybko się ścina. Ciasto jednak i tak najlepiej zrobić na noc :) Zamiast truskawek doskonale smakuje z malinami lub wiśniami.