Do góry

Desery Przepis na:

Czekoladowy mus z awokado

Czekoladowy mus z awokado

Autor:

Przepisów i artykułów: 72 Ocena: 1595

Dodano:

Odsłon: 1349

Nie będę czarować, że pożywne, sycące i zdrowsze od tradycyjnej wersji, bo nie trzeba być dietetykiem, żeby to samemu odkryć, zerkając na składniki poniżej. Ja Wam napiszę, że pyszne, kremowe, aksamitne i bardzo czekoladowe, idealne na małe co nieco. U mnie te urocze deserki kupiły wszystkich domowników, nawet wybrednego pieciolatka i typowego faceta, dla którego wszystko co zdrowe jest blee. Mam nadzieję, że udało mi się Was przekonać.

Składniki

  • Mus:
  • 1 duże dobrze dojrzałe awokado (dobrze dojrzałe, maślane awokado jest warunkiem powodzenia)
  • 2 banany
  • 2 łyżki kakao
  • 1/4 szklanki mleka (krowiego lub roślinnego)
  • 2 łyżki miodu
  • Dodatkowo:
  • 2 garści borówek
  • garść pistacji
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Czekoladowy mus z awokado

Przygotowanie

  1. 1) Awokado oraz banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki.

    2) Wszystkie składniki na mus wrzucić do wysokiego naczynia blendera i zblendować na jednolitą masę.

    3) Przełożyć do słoiczków/pucharków i podawać z borówkami oraz lekko podprażonymi na suchej patelni, posiekanymi pistacjami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń