Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam łasuchom czekolady. Wierzch sernika to galaretka z wiśniami, która doskonale komponuje się z całością.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8687
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 76
Składniki
Przygotowanie spodu; Ciasteczka kruszymy w blenderze. Masło topimy i łączymy z pokruszonymi ciastkami. Wykładamy dno tortownicy Przygotowanie masy serowej; Serek umieścić w misie miksera. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno. Ser miksować z cukrami, dokładać stopniowo zimną roztopioną czekoladę. Następnie dołożyć ubitą śmietankę i wymieszać już delikatnie szpatułką. Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wody. Wisienki ułożyć na torcie i zalać zimną galaretką.
Wiśni użyłam mrożonych. Jeżeli zamrożone owoce ułożysz na serniku i zalejesz zimną galaretką, natychmiast stężeje.A czas oczekiwania na ciasto skróci się. Torcika najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki. Przepis jest na małą tortownicę o średnicy 16 cm.