Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gorąco polecam łasuchom czekolady. Wierzch sernika to galaretka z wiśniami, która doskonale komponuje się z całością.
Przygotowanie spodu;
Ciasteczka kruszymy w blenderze. Masło topimy i łączymy z pokruszonymi ciastkami. Wykładamy dno tortownicy
Przygotowanie masy serowej;
Serek umieścić w misie miksera. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno.
Ser miksować z cukrami, dokładać stopniowo zimną roztopioną czekoladę. Następnie dołożyć ubitą śmietankę i wymieszać już delikatnie szpatułką.
Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wody. Wisienki ułożyć na torcie i zalać zimną galaretką.
Wiśni użyłam mrożonych. Jeżeli zamrożone owoce ułożysz na serniku i zalejesz zimną galaretką, natychmiast stężeje.A czas oczekiwania na ciasto skróci się.
Torcika najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki.
Przepis jest na małą tortownicę o średnicy 16 cm.
Odpowiednio zrobione ciasto do podstawa dobrej pizzy. Jeśli chcecie przygotow...
Odsłon: 18394
Jeden z najlepszych serników jaki jadłam. Mięciutki, puszysty, delikatny, sło...
Odsłon: 20704
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 117
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3005
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2616
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 67
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 117
Puszysty biszkopt przykryty masą kokosową, z dużą ilością truskawek. Lekki, o...
Odsłon: 3005
Bardzo smaczne swojskie kabanosy zrobione z mięsa z szynki wieprzowej i łopat...
Odsłon: 2616
Składniki
Przygotowanie spodu; Ciasteczka kruszymy w blenderze. Masło topimy i łączymy z pokruszonymi ciastkami. Wykładamy dno tortownicy Przygotowanie masy serowej; Serek umieścić w misie miksera. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Śmietankę ubić na sztywno. Ser miksować z cukrami, dokładać stopniowo zimną roztopioną czekoladę. Następnie dołożyć ubitą śmietankę i wymieszać już delikatnie szpatułką. Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wody. Wisienki ułożyć na torcie i zalać zimną galaretką.
Wiśni użyłam mrożonych. Jeżeli zamrożone owoce ułożysz na serniku i zalejesz zimną galaretką, natychmiast stężeje.A czas oczekiwania na ciasto skróci się. Torcika najlepiej włożyć na kilka godzin do lodówki. Przepis jest na małą tortownicę o średnicy 16 cm.
Przepisy Desery
Desery
Rabarbarotka
Desery
Odświętne ciasto na niedzielę
Desery
Słodki bałagan z Eton
Desery
Puszysta rolada z truskawkami. Krem rozpływa się w ustach
Rabarbarotka
Rabarbarotka to połączenie szarlotki z ciastem rabarbarowym. W tej wersji prz...
Odsłon: 27
Odświętne ciasto na niedzielę
Odświętne ciasto na niedzielę jest długotrwałe w przygotowaniu, choć wcale ni...
Odsłon: 117