Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczny.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5528
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9348
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 190
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 774
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5528
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9348
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 190
Składniki
Zaczynamy od posiekania czekolady. Masło kroję w kostkę i dodaję do czekolady. Wszystko rozpuszczam – ja dzisiaj wykorzystam mikrofalę, ale można też składniki połączyć w kąpieli wodnej. Masa ma być ciepła, ale nie gorąca.
Jajka miksuję stopniowo dodając cukier puder. Następnie wlewam aromat waniliowy. Na koniec dodaje stopniowo mąkę mieszając za pomocą rózgi. Teraz wlewam masę czekoladowo-maślaną i dobrze mieszam.
Przelewam masę do kokilek zostawiając ok 1 cm odstępu od brzegu. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piekę 7-10 minut, Suflety powinny ładnie wyrosnąć. Podaję posypane cukrem pudrem.