Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Suflet ten jest bardzo prosty w przygotowaniu, a do tego niezwykle smaczny.
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 143
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1351
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4300
Nie ma to jak maślane ciasteczka - każde z nich kusi swoją słodyczą i rozpływ...
Odsłon: 143
Nasz gulasz hawajski to pyszne, tropikalne danie z nutą słodkości ananasa i a...
Odsłon: 1351
Ostatnio bardzo polubiliśmy domowe pieczywo. Dlatego codziennie eksperymentuj...
Odsłon: 4300
Składniki
Zaczynamy od posiekania czekolady. Masło kroję w kostkę i dodaję do czekolady. Wszystko rozpuszczam – ja dzisiaj wykorzystam mikrofalę, ale można też składniki połączyć w kąpieli wodnej. Masa ma być ciepła, ale nie gorąca.
Jajka miksuję stopniowo dodając cukier puder. Następnie wlewam aromat waniliowy. Na koniec dodaje stopniowo mąkę mieszając za pomocą rózgi. Teraz wlewam masę czekoladowo-maślaną i dobrze mieszam.
Przelewam masę do kokilek zostawiając ok 1 cm odstępu od brzegu. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i piekę 7-10 minut, Suflety powinny ładnie wyrosnąć. Podaję posypane cukrem pudrem.