Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Migdałowy spód bez dodatku mąki, czekoladowy krem i owoce....
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25420
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2509
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1274
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25420
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2509
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1274
Składniki
Dno tortownicy o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Białka ubić z cukrem pudrem na pianę. Dodać mielone migdały, delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy. Piec przez około 20 minut w temperaturze 170 stopni. Wystudzić.
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej, wystudzić. Śmietankę ubić z cukrem pudrem na krem. Mascarpone połączyć z wystudzoną czekoladą. Dodać do śmietanki, wymieszać.
Krem czekoladowy wyłożyć na migdałowy spód, na wierzchu ułożyć jeżyny. Wstawić do lodówki do schłodzenia.