Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki w przygotowaniu deser z czereśniami. Soczyste owoce skryte pod chrupiącą, złocistą kruszonką. Świetnie smakują podawane na ciepło z gałką lodów waniliowych. Deser możecie upiec w większym naczyniu żaroodpornym lub w kokilkach w formie monoporcji.
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 215
Składniki
Czereśnie umyj, osusz, usuń ogonki i pestki. Owoce przełóż do miski. Dodaj mąkę ziemniaczaną i cukier. Składniki wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
W misce połącz zimne masło z mąką i cukrem. Ciasto rozetrzyj w palcach. Gotową kruszonką posyp czereśnie.
Czereśnie pod kruszonką wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Gotowy deser serwuj z lodami i bitą śmietaną. Smacznego!