Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i szybki w przygotowaniu deser z czereśniami. Soczyste owoce skryte pod chrupiącą, złocistą kruszonką. Świetnie smakują podawane na ciepło z gałką lodów waniliowych. Deser możecie upiec w większym naczyniu żaroodpornym lub w kokilkach w formie monoporcji.
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3639
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1746
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 18
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 43
Przepis dnia
Królowa grilla :)
Odsłon: 3639
Składniki
Czereśnie umyj, osusz, usuń ogonki i pestki. Owoce przełóż do miski. Dodaj mąkę ziemniaczaną i cukier. Składniki wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
W misce połącz zimne masło z mąką i cukrem. Ciasto rozetrzyj w palcach. Gotową kruszonką posyp czereśnie.
Czereśnie pod kruszonką wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Gotowy deser serwuj z lodami i bitą śmietaną. Smacznego!