Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość nietypowe, bardzo delikatne ciasto, bardziej przypominające ciasto jogurtowe niż klasyczne muffinki. Bardzo kawowe, bardzo szybko znikające!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15170
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15170
Składniki
Kawę zalać wrzątkiem i wystudzić. Jogurt, olej, jajka, wystudzoną kawę wymieszać w misce, dodać proszek do pieczenia, sodę i mąkę i przyprawy (plus ewentualny alkohol). Znowu wymieszać, ale bez specjalnego przykładania się do roboty. Ciasto będzie dość rzadkie, ale takie ma być.
Foremki na muffinki napełniać do ok. 3/4 ciastem. Piec ok. 20 minut (do suchego patyczka) w 200 stopniach. Po upieczeniu wyjąć z foremek i wystudzić najlepiej na kratce.