Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser powstał na bazie produktów ,które pozostały podczas przygotowywania innych potraw. Do dyspozycji miałem syrop z brzoskwiń w puszce ,dwie połówki brzoskwini ,śmietankę i figi z syropu (większość zjadłem ot tak ,więc dałem jako dekoracja :D )
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4926
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4926
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Syrop wraz z serem podgrzewamy (nie zagotowujemy) ,cały czas mieszając. Dodajemy żelatynę ,schładzamy. Gdy masa zacznie tężeć dodajemy pokrojone w kostkę połówki brzoskwiń. Mieszamy i rozlewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki. Do śmietany dodajemy likier ,ubijamy i porcjujemy do pucharków (druga warstwa). Na wierzch układamy ćwiartki fig.