Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser powstał na bazie produktów ,które pozostały podczas przygotowywania innych potraw. Do dyspozycji miałem syrop z brzoskwiń w puszce ,dwie połówki brzoskwini ,śmietankę i figi z syropu (większość zjadłem ot tak ,więc dałem jako dekoracja :D )
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1142
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4789
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1435
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1142
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4789
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1435
Składniki
Syrop wraz z serem podgrzewamy (nie zagotowujemy) ,cały czas mieszając. Dodajemy żelatynę ,schładzamy. Gdy masa zacznie tężeć dodajemy pokrojone w kostkę połówki brzoskwiń. Mieszamy i rozlewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki. Do śmietany dodajemy likier ,ubijamy i porcjujemy do pucharków (druga warstwa). Na wierzch układamy ćwiartki fig.