Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Banalnie prosty deserek o bardzo orzeźwiającym smaku.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 70
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 237
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 70
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 237
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
Śmietankę ubijamy na bardzo sztywną pianę z 2 łyżkami cukru pudru, dodajemy otartą skórkę z całej cytryny. Białko ubijamy na sztywno z łyżką cukru pudru, dodajemy do ubitej śmietany. Delikatnie łączymy dolewając sok z cytryny. Gotowy krem rozkładamy do pucharków i chłodzimy przez 15 minut w lodówce. Z tej porcji wyszło 3 pucharki.