Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są proste do przygotowania, nie wymagają pieczenia. Można poeksperymentować z ich smakiem, tworzą dowolne kombinacje bakalii.
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 198
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1206
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 17
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2115
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 198
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1206
Składniki
Formę – długą keksówkę, wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby papier wystawał poza formę (by łatwo wyciągnąć masę). Rozpuścić masło, czekoladę i miód w rondelku na małym ogniu. Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia, pozostawić by czekolada nieco ostygła. Biszkopty, pianki, orzechy i żurawinę pokroić na małe kawałki. Wymieszać razem. Połączyć z czekoladą i dobrze wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy i równomiernie rozprowadzić łopatką. Przykry papierem do pieczenia i docisnąć ręką masę, a następnie umieścić w lodówce, aby stężała (kilka godzin). Po tym czasie wyjąć z formy i pokroić na kawałki. Ciastka trzeba trzymać w lodówce, można je też zamrozić i wtedy mogą być przekąską w pracy czy w szkole.