Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mocno czekoladowe ciasteczka, chrupiące, ale i puszyste i delikatne. Są proste do przygotowania, nie wymagają pieczenia. Można poeksperymentować z ich smakiem, tworzą dowolne kombinacje bakalii.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 98
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5936
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4005
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 118
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 690
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 98
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5936
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4005
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 118
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 690
Składniki
Formę – długą keksówkę, wyłożyć papierem do pieczenia, tak aby papier wystawał poza formę (by łatwo wyciągnąć masę). Rozpuścić masło, czekoladę i miód w rondelku na małym ogniu. Dokładnie wymieszać i zdjąć z ognia, pozostawić by czekolada nieco ostygła. Biszkopty, pianki, orzechy i żurawinę pokroić na małe kawałki. Wymieszać razem. Połączyć z czekoladą i dobrze wymieszać. Przełożyć do przygotowanej formy i równomiernie rozprowadzić łopatką. Przykry papierem do pieczenia i docisnąć ręką masę, a następnie umieścić w lodówce, aby stężała (kilka godzin). Po tym czasie wyjąć z formy i pokroić na kawałki. Ciastka trzeba trzymać w lodówce, można je też zamrozić i wtedy mogą być przekąską w pracy czy w szkole.