Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący. Może być zwieńczeniem obiadu lub podwieczorkiem. Serdecznie polecam.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3555
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 36
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3555
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 847
Składniki
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować z cynamonem i szczyptą soli według przepisu na opakowaniu. Daktyle przepłukać w ciepłej wodzie. Gdy kasza jest już wystudzona i odsączona z resztek wody zblendować ją z daktylami. Powstała masa powinna mieć konsystencję budyniu. Nałożyć ją do pucharków. Dać do lodówki na niecałą godzinę. Przed podaniem dodać czarne porzeczki, pokrojony (skropiony sokiem z cytryny) banan i posiekane orzechy.