Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny i sycący. Może być zwieńczeniem obiadu lub podwieczorkiem. Serdecznie polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10549
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6091
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12965
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4707
Składniki
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem. Następnie ugotować z cynamonem i szczyptą soli według przepisu na opakowaniu. Daktyle przepłukać w ciepłej wodzie. Gdy kasza jest już wystudzona i odsączona z resztek wody zblendować ją z daktylami. Powstała masa powinna mieć konsystencję budyniu. Nałożyć ją do pucharków. Dać do lodówki na niecałą godzinę. Przed podaniem dodać czarne porzeczki, pokrojony (skropiony sokiem z cytryny) banan i posiekane orzechy.