Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, smaczny deser jogurtowy. Jogurty połączone z galaretkami i owocami. Polecam
mikser, garnek, miseczka, łyżka, większa szklana salaterka,
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 45
Składniki
Galaretki rozpuścić według opisu na opakowaniu ( tylko wody 300 ml.) i odłożyć do lekkiego stężenia. Jogurty skyr przełożyć do miseczki i wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. W tym czasie jogurty naturalny bezglutenowe przelać do wyższego naczynia , wymieszać z cukrem waniliowym oraz ksylitolem. Napęczniałą żelatynę podgrzać do rozpuszczenia , dodać 3 łyżki jogurtu wymieszać , a następnie połączyć z pozostałym jogurtem miksując na średnich obrotach miksera. Do tak przygotowanego jogurtu wlać lekko tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę przelać do szklanej salaterki ( salaterkę można wyłożyć folią spożywczą ). Na wierzchu ułożyć umyte , osuszone borówki amerykańskie wciskając je delikatnie do środka. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu wyjąć rozłożyć jogurt skyr , ułożyć maliny i gotowe. Smacznego
Przygotowanie jogurtu naturalnego.
Przygotowanie galaretek.
Deser gotowy do podania.