Prosty, smaczny deser jogurtowy. Jogurty połączone z galaretkami i owocami. Polecam
Deser jogurtowy z galaretką i owocami
Składniki
- jogurt naturalny bezglutenowy 1,200 ml,
- galaretki malinowe 2,
- ksylitol 6 łyżek,
- żelatyna spożywcza 5 łyżek,
- cukier waniliowy,
- maliny 125 g,
- borówka amerykańska 125 g,
- Dodatkowo ;
- jogurty waniliowe skyr 3 x po 150 g,
Składniki
- jogurt naturalny bezglutenowy 1,200 ml,
- galaretki malinowe 2,
- ksylitol 6 łyżek,
- żelatyna spożywcza 5 łyżek,
- cukier waniliowy,
- maliny 125 g,
- borówka amerykańska 125 g,
- Dodatkowo ;
- jogurty waniliowe skyr 3 x po 150 g,

Potrzebne przybory kuchenne
mikser, garnek, miseczka, łyżka, większa szklana salaterka,
Etapy przygotowania
Galaretki rozpuścić według opisu na opakowaniu ( tylko wody 300 ml.) i odłożyć do lekkiego stężenia. Jogurty skyr przełożyć do miseczki i wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. W tym czasie jogurty naturalny bezglutenowe przelać do wyższego naczynia , wymieszać z cukrem waniliowym oraz ksylitolem. Napęczniałą żelatynę podgrzać do rozpuszczenia , dodać 3 łyżki jogurtu wymieszać , a następnie połączyć z pozostałym jogurtem miksując na średnich obrotach miksera. Do tak przygotowanego jogurtu wlać lekko tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę przelać do szklanej salaterki ( salaterkę można wyłożyć folią spożywczą ). Na wierzchu ułożyć umyte , osuszone borówki amerykańskie wciskając je delikatnie do środka. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu wyjąć rozłożyć jogurt skyr , ułożyć maliny i gotowe. Smacznego

Przygotowanie jogurtu naturalnego.

Przygotowanie galaretek.

Deser gotowy do podania.

Przepis w Waszym wykonaniu (6)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 89

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16456
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszny sos waniliowy, który może urozmaicić wiele deserów. Począwszy od naleś...
Odsłon: 89

Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 16456



Składniki
- jogurt naturalny bezglutenowy 1,200 ml,
- galaretki malinowe 2,
- ksylitol 6 łyżek,
- żelatyna spożywcza 5 łyżek,
- cukier waniliowy,
- maliny 125 g,
- borówka amerykańska 125 g,
- Dodatkowo ;
- jogurty waniliowe skyr 3 x po 150 g,
Galaretki rozpuścić według opisu na opakowaniu ( tylko wody 300 ml.) i odłożyć do lekkiego stężenia. Jogurty skyr przełożyć do miseczki i wymieszać. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i poczekać aż napęcznieje. W tym czasie jogurty naturalny bezglutenowe przelać do wyższego naczynia , wymieszać z cukrem waniliowym oraz ksylitolem. Napęczniałą żelatynę podgrzać do rozpuszczenia , dodać 3 łyżki jogurtu wymieszać , a następnie połączyć z pozostałym jogurtem miksując na średnich obrotach miksera. Do tak przygotowanego jogurtu wlać lekko tężejącą galaretkę i wymieszać. Masę przelać do szklanej salaterki ( salaterkę można wyłożyć folią spożywczą ). Na wierzchu ułożyć umyte , osuszone borówki amerykańskie wciskając je delikatnie do środka. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Po stężeniu wyjąć rozłożyć jogurt skyr , ułożyć maliny i gotowe. Smacznego
Przygotowanie jogurtu naturalnego.
Przygotowanie galaretek.
Deser gotowy do podania.