Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zatęskniłam za latem, a że mam mały zapas zamrożonych malin - powstał ten pyszny deser. Połączenie kwaskowych malin ze słodyczą nutelli, niebo w gębie :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8184
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1176
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9948
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 587
Składniki
Nutella musi być w temp. pokojowej, a śmietanka dobrze schłodzona. Owoce rozmrozić. Umieścić w garnuszku i podgrzać. Dodać cukier i sok z cytryny. Wymieszać. Dodać galaretkę i dobrze wymieszać. Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno (można dodać usztywniacza ale nie trzeba). Odłożyć do miseczki 3 łyżeczki śmietanki. Do pierwszej części dodać 1,5 łyżki nutelli i chwilę razem ubijać (tylko do połączenia składników). Do drugiej części ubitej śmietanki dodać 1/2 łyżki nutelli i bardzo delikatnie zamieszać np. wykałaczką. Na dno pucharków ułożyć przygotowane wcześniej owoce. Następnie jednokolorową warstwę nutellową. Na koniec dodać warstwę dwukolorową. Deser dowolnie udekorować i umieścić w lodówce na ok. 30 minut. Smacznego :-)