Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zatęskniłam za latem, a że mam mały zapas zamrożonych malin - powstał ten pyszny deser. Połączenie kwaskowych malin ze słodyczą nutelli, niebo w gębie :-)
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1138
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4784
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1431
Składniki
Nutella musi być w temp. pokojowej, a śmietanka dobrze schłodzona. Owoce rozmrozić. Umieścić w garnuszku i podgrzać. Dodać cukier i sok z cytryny. Wymieszać. Dodać galaretkę i dobrze wymieszać. Odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno (można dodać usztywniacza ale nie trzeba). Odłożyć do miseczki 3 łyżeczki śmietanki. Do pierwszej części dodać 1,5 łyżki nutelli i chwilę razem ubijać (tylko do połączenia składników). Do drugiej części ubitej śmietanki dodać 1/2 łyżki nutelli i bardzo delikatnie zamieszać np. wykałaczką. Na dno pucharków ułożyć przygotowane wcześniej owoce. Następnie jednokolorową warstwę nutellową. Na koniec dodać warstwę dwukolorową. Deser dowolnie udekorować i umieścić w lodówce na ok. 30 minut. Smacznego :-)