Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser na szybko, umili każdy wieczór. Na imprezkę karnwałową w sam raz!
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 271
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1032
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25311
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 271
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1032
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1804
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 25311
Składniki
Michałki kroimy drobno i wsypujemy je do śmietanki. Podgrzewamy ja na małym ogniu ciągle mieszając aby rozpuścić cukierki i nie doprowadzić do zagotowania. Ściągamy z ognia przecedzamy przez małe sitko. Śmietanę wstawiamy do lodówki aby się schłodziła. Śmietankę ubijamy na sztywno. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku i gdy będą letnie wlewamy do ubitej śmietany. Połowę śmietanki dajemy porcjami do pucharków na przemian z pokrojonymi w plasterki bananami. Do 1/3 śmietanki wsypujemy kakao i mieszamy. Kakaową część dajemy na wierzch i posypujemy startą czekoladą i kawałkami pokrojonych biszkopcików w kosteczkę.