Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkach po jogurcie , dając im drugie życie, praktyczne wykorzystanie.
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1304
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 97
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 55
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 1304
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 97
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 55
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki, 6 truskawek przekroić na połowę, resztę zblendować. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek ubić dodać mocno schłodzoną galaretkę, całość ubić. Podzielić na 3 części ,do jednej dodać mus truskawkowy, do drugiej wiórki czekolady , trzecia pozostaje biała. Na dnie słoiczka umieścić truskawkę a na niej porcję białej masy.
Następnie porcję masy z musem truskawkowym i zatopić w niej truskawkę.
Na wierzch masę z czekoladą.
Schłodzić w lodówce 2 godziny.