Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkach po jogurcie , dając im drugie życie, praktyczne wykorzystanie.
Pyszny deserek przygotowany z jogurtu naturalnego i czerwonych galaretek z do...
Odsłon: 24237
Słoneczne, letnie ciasto, jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że cia...
Odsłon: 1242
Pyszny deserek przygotowany z jogurtu naturalnego i czerwonych galaretek z do...
Odsłon: 24237
Słoneczne, letnie ciasto, jest naprawdę pyszne. Polecam, tym bardziej, że cia...
Odsłon: 1242
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki, 6 truskawek przekroić na połowę, resztę zblendować. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek ubić dodać mocno schłodzoną galaretkę, całość ubić. Podzielić na 3 części ,do jednej dodać mus truskawkowy, do drugiej wiórki czekolady , trzecia pozostaje biała. Na dnie słoiczka umieścić truskawkę a na niej porcję białej masy.
Następnie porcję masy z musem truskawkowym i zatopić w niej truskawkę.
Na wierzch masę z czekoladą.
Schłodzić w lodówce 2 godziny.