Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkach po jogurcie , dając im drugie życie, praktyczne wykorzystanie.
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 102
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40220
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3408
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 713
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 102
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40220
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3408
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 713
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki, 6 truskawek przekroić na połowę, resztę zblendować. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek ubić dodać mocno schłodzoną galaretkę, całość ubić. Podzielić na 3 części ,do jednej dodać mus truskawkowy, do drugiej wiórki czekolady , trzecia pozostaje biała. Na dnie słoiczka umieścić truskawkę a na niej porcję białej masy.
Następnie porcję masy z musem truskawkowym i zatopić w niej truskawkę.
Na wierzch masę z czekoladą.
Schłodzić w lodówce 2 godziny.