Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkach po jogurcie , dając im drugie życie, praktyczne wykorzystanie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1692
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19255
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13043
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1692
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232129
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki, 6 truskawek przekroić na połowę, resztę zblendować. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek ubić dodać mocno schłodzoną galaretkę, całość ubić. Podzielić na 3 części ,do jednej dodać mus truskawkowy, do drugiej wiórki czekolady , trzecia pozostaje biała. Na dnie słoiczka umieścić truskawkę a na niej porcję białej masy.
Następnie porcję masy z musem truskawkowym i zatopić w niej truskawkę.
Na wierzch masę z czekoladą.
Schłodzić w lodówce 2 godziny.