Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitny, lekki, apetyczny, rozpływa się w ustach. Deser podałam w słoiczkach po jogurcie , dając im drugie życie, praktyczne wykorzystanie.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 691
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 388
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 109
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 69
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 45
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 691
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 388
Rosół niedzielny gotowany na porcji rosołowej z kaczki oraz na udku z kurczak...
Odsłon: 109
Smaczne mini zapiekanki przygotowane na grzankach z bułki francuskiej. Zapiek...
Odsłon: 69
Mięso uwędzone metodą garnkową, 3 godziny w temperaturze 40-50 stopni Celsjus...
Odsłon: 45
Składniki
Galaretkę rozpuścić w 1 szklance gorącej gotowanej wody , pozostawić do stężenia. Truskawki umyć , usunąć szypułki, 6 truskawek przekroić na połowę, resztę zblendować. Czekoladę zetrzeć na wiórki. Śmietanę ubić na sztywno , dodać serek ubić dodać mocno schłodzoną galaretkę, całość ubić. Podzielić na 3 części ,do jednej dodać mus truskawkowy, do drugiej wiórki czekolady , trzecia pozostaje biała. Na dnie słoiczka umieścić truskawkę a na niej porcję białej masy.
Następnie porcję masy z musem truskawkowym i zatopić w niej truskawkę.
Na wierzch masę z czekoladą.
Schłodzić w lodówce 2 godziny.