Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający i kuszący deser, oj taki nie pozorny!
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 814
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 215
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3067
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4026
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 814
Składniki
Galaretkę przygotwujemy w troszkę mniejszej ilości wody niż napisane na opakowaniu. Przygotowujemy szklanki do każdej nalewamy galaretkę do połowy. Pozostawiamy do zastygnięcia. Każdą czekoladę rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 1/4 szklanki gorącego mleka. Studzimy. Smietankę ubijamy i dzielimy na pół do jednej połowy dajemy jedną czekoladę, a do drugiej drugą. Miksujemy. Na galaretkę wykładamy najpierw masę ciemną a później jasną. Podajemy udekorowane mandarynkami.