Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający i kuszący deser, oj taki nie pozorny!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2328
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3356
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1413
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2150
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2328
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3356
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1413
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2150
Składniki
Galaretkę przygotwujemy w troszkę mniejszej ilości wody niż napisane na opakowaniu. Przygotowujemy szklanki do każdej nalewamy galaretkę do połowy. Pozostawiamy do zastygnięcia. Każdą czekoladę rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 1/4 szklanki gorącego mleka. Studzimy. Smietankę ubijamy i dzielimy na pół do jednej połowy dajemy jedną czekoladę, a do drugiej drugą. Miksujemy. Na galaretkę wykładamy najpierw masę ciemną a później jasną. Podajemy udekorowane mandarynkami.