Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający i kuszący deser, oj taki nie pozorny!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18626
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1385
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5899
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8857
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18626
Składniki
Galaretkę przygotwujemy w troszkę mniejszej ilości wody niż napisane na opakowaniu. Przygotowujemy szklanki do każdej nalewamy galaretkę do połowy. Pozostawiamy do zastygnięcia. Każdą czekoladę rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 1/4 szklanki gorącego mleka. Studzimy. Smietankę ubijamy i dzielimy na pół do jednej połowy dajemy jedną czekoladę, a do drugiej drugą. Miksujemy. Na galaretkę wykładamy najpierw masę ciemną a później jasną. Podajemy udekorowane mandarynkami.