Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zachwycający i kuszący deser, oj taki nie pozorny!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3844
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
Galaretkę przygotwujemy w troszkę mniejszej ilości wody niż napisane na opakowaniu. Przygotowujemy szklanki do każdej nalewamy galaretkę do połowy. Pozostawiamy do zastygnięcia. Każdą czekoladę rozpuszczamy w osobnym naczyniu w 1/4 szklanki gorącego mleka. Studzimy. Smietankę ubijamy i dzielimy na pół do jednej połowy dajemy jedną czekoladę, a do drugiej drugą. Miksujemy. Na galaretkę wykładamy najpierw masę ciemną a później jasną. Podajemy udekorowane mandarynkami.