Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 943
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36073
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1016
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1748
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 943
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36073
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1016
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1748
Składniki
Rabarbar obieramy ,kroimy na 1-2 cm kawałki i razem z cukrem ,odrobiną wody miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy do rondelka ,dodajemy grenadynę i smażymy (redukujemy nadmiar płynu). Powstały mus przelewamy do salaterek. Ser mieszamy z sokiem i cukrem pudrem ,nakładamy na mus. Rabarbar obieramy ,kroimy na 1 cm kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło ,podsmażamy rabarbar razem z cukrem. Układamy na wierzch deseru i wstawiamy do lodówki na godzinę.