Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2425
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2425
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 193
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13344
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2632
Składniki
Rabarbar obieramy ,kroimy na 1-2 cm kawałki i razem z cukrem ,odrobiną wody miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy do rondelka ,dodajemy grenadynę i smażymy (redukujemy nadmiar płynu). Powstały mus przelewamy do salaterek. Ser mieszamy z sokiem i cukrem pudrem ,nakładamy na mus. Rabarbar obieramy ,kroimy na 1 cm kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło ,podsmażamy rabarbar razem z cukrem. Układamy na wierzch deseru i wstawiamy do lodówki na godzinę.