Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102587
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102587
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1996
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5857
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5849
Składniki
Rabarbar obieramy ,kroimy na 1-2 cm kawałki i razem z cukrem ,odrobiną wody miksujemy na jednolitą masę. Przelewamy do rondelka ,dodajemy grenadynę i smażymy (redukujemy nadmiar płynu). Powstały mus przelewamy do salaterek. Ser mieszamy z sokiem i cukrem pudrem ,nakładamy na mus. Rabarbar obieramy ,kroimy na 1 cm kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło ,podsmażamy rabarbar razem z cukrem. Układamy na wierzch deseru i wstawiamy do lodówki na godzinę.