Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny deser na upały i końcówkę sezonu truskawkowego. Doskonale chłodzi i jest bardzo łatwy do przygotowania. Bardzo dobrze smakuje jeżeli oprócz truskawek do pozostałych warstw dodamy np. jagody i maliny. Pycha!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3736
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 689
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości przegotowanej, gorącej wody. Do mleka dodajemy serek waniliowy i cukier. Po przestudzeniu żelatyny bardzo powoli dodajemy ją do masy serowo-mlecznej. Miksujemy całość, by składniki dobrze się połączyły. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze cząstki.
Czekoladę rozpuszczamy w misce umieszczonej nad kąpielą wodną. Gdy czekolada jest ciekła dodajemy do niej łyżkę mleka i masła, mieszamy raz jeszcze. Odstawiamy do wystudzenia. Do wysokiej szklanki lub pucharka wkładamy za pomocą łyżki masę serową, a na nią ostrożnie wlewamy ciekłą czekoladę, następnie układamy cząstki truskawek. Analogicznie tworzymy pozostałe warstwy. Deser wkładamy do lodówki, aby dobrze się schłodził. Na wierzch możemy dodać bitą śmietanę.
Smacznego!