Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia tiramisu, ale znudziła mi się jego forma więc z lekka go zmodyfikowałam. Po prostu pycha.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 469
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1815
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 374
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem na gęsto, dodać pomału serki mascarpone. Gotową masę dać do lodówki.
Przygotować poncz. Wcześniej kawę zalać 3/4 szkl wody. Dodać do wystudzonego naparu amaretto.
biszkopty moczyć w naparze i kłaść na spód do naczyń. Ja osobiście łamię biszkopty i wtedy kładę do wysokich kieliszków, następnie daję masę, pokrojone brzoskwinie i posypuję kakao, i czynność powtarzam jeszcze raz. Wkładam gotowy deser do lodówki na minimum 2 godziny. Życzę smacznego