Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia tiramisu, ale znudziła mi się jego forma więc z lekka go zmodyfikowałam. Po prostu pycha.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem na gęsto, dodać pomału serki mascarpone. Gotową masę dać do lodówki.
Przygotować poncz. Wcześniej kawę zalać 3/4 szkl wody. Dodać do wystudzonego naparu amaretto.
biszkopty moczyć w naparze i kłaść na spód do naczyń. Ja osobiście łamię biszkopty i wtedy kładę do wysokich kieliszków, następnie daję masę, pokrojone brzoskwinie i posypuję kakao, i czynność powtarzam jeszcze raz. Wkładam gotowy deser do lodówki na minimum 2 godziny. Życzę smacznego