Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każdy z nas uwielbia tiramisu, ale znudziła mi się jego forma więc z lekka go zmodyfikowałam. Po prostu pycha.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 166
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4371
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11869
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6768
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5584
Składniki
żółtka utrzeć z cukrem na gęsto, dodać pomału serki mascarpone. Gotową masę dać do lodówki.
Przygotować poncz. Wcześniej kawę zalać 3/4 szkl wody. Dodać do wystudzonego naparu amaretto.
biszkopty moczyć w naparze i kłaść na spód do naczyń. Ja osobiście łamię biszkopty i wtedy kładę do wysokich kieliszków, następnie daję masę, pokrojone brzoskwinie i posypuję kakao, i czynność powtarzam jeszcze raz. Wkładam gotowy deser do lodówki na minimum 2 godziny. Życzę smacznego