Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Orzeźwiający i sezonowy deser na upalne dni.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 136
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Do przygotowania galaretek użyłam 800 ml wrzątku. Jogurt posłodzić i dodać nasiona chia. Odstawić na całą noc do lodówki, w celu napęcznienia. Przygotowany w ten sposób jogurt umieszczamy na dnie pucharków. Na wierzch wykładamy tężejącą galaretkę i surowego arbuza. Desery umieszczamy w lodówce, dobrze je schładzając.