Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser z biszkoptami, malinami i serkiem mascarpone oraz wiórkami kokosowymi.
pucharki, mikser
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44563
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181875
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 145
Składniki
W zależności od ilości pucharków dostosowujemy ilość składników. Dla 4 pucharków powinno wystarczyć 20 podłużnych biszkoptów, małe opakowanie mascarpone i śmietanki 30%, 2 łyżki zmielonych wiórków kokosowych oraz 4 łyżki malin, mogą być zmrożone.
Do małego szerokiego rondelka wsyp 2 łyżki kawy i zalej wrzątkiem. Odczekaj aż wystygnie.
Po ok 30 min w osobnym wysokim pojemniku zmiksuj śmietankę dodając powoli serek mascarpone, ok 2 łyżki cukru. Przez chwilę miksuj aż uzyskasz konsystencję gęstego kremu. Na końcu dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj. Krem wstaw do lodówki.
Gdy kawa będzie już zimna, zamocz delikatnie każdy biszkopt i wykładaj na brzegi pucharków. Do środka wyłóż krem, ozdób malinami, kakaem lub posypką. Deser wstaw do lodówki. Gotowe