Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, serkiem mascarpone, owocami i wafelkami.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7879
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13646
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7879
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1110
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13646
Składniki
Wafelki rozkruszamy - najprostrza metoda to nie otwierając opakowania rozgnieść wafelki dłonią. Jeśli używamy brzoskwiń z puszki najpierw dobrze je odsączamy a następnie kroimy w kosteczkę. Jeśli używamy świeżych owoców: najpierw obieramy je ze skórki, usuwamy pestkę a następnie brzoskwinie kroimy w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Gdy kryształki cukru nie będą już wyczuwalne dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia składników. Na dnie każdego pucharka /u mnie wyszły 3/ kładziemy łyżkę kremu maskarpone-kremówka. Na nim rozkruszony wafelek, kawałki banana i ponownie krem. Na nim układamy kostki brzoskwini, przykrywamy resztą kremu, pposypujemy startą czekoladą i dekorujemy borówkami. Deser najlepiej smakuje dobrze schłodzony.