Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, serkiem mascarpone, owocami i wafelkami.
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 138
Pyszny przepis na grzyby leśne w zalewie octowej - u mnie były to maślaki a t...
Odsłon: 297
Gołąbki bezmięsne w pysznym sosie pomidorowym - idealne na postny lub tani ob...
Odsłon: 138
Składniki
Wafelki rozkruszamy - najprostrza metoda to nie otwierając opakowania rozgnieść wafelki dłonią. Jeśli używamy brzoskwiń z puszki najpierw dobrze je odsączamy a następnie kroimy w kosteczkę. Jeśli używamy świeżych owoców: najpierw obieramy je ze skórki, usuwamy pestkę a następnie brzoskwinie kroimy w kostkę. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem. Gdy kryształki cukru nie będą już wyczuwalne dodajemy mascarpone i ubijamy do połączenia składników. Na dnie każdego pucharka /u mnie wyszły 3/ kładziemy łyżkę kremu maskarpone-kremówka. Na nim rozkruszony wafelek, kawałki banana i ponownie krem. Na nim układamy kostki brzoskwini, przykrywamy resztą kremu, pposypujemy startą czekoladą i dekorujemy borówkami. Deser najlepiej smakuje dobrze schłodzony.